Kleine Kolenkrant maart 2017

Sommige dingen zijn niet tegen te houden. De tijd tikt door, de lente begint en de vierde Cabbagecon komt steeds dichterbij. Onze vrienden van de Ankh-Meurborkse VVV hebben een mooi, gevarieerd programma samengesteld waarin allerhande aspecten van hun weergaloze stad uitgelicht worden. Van de inwoners en hun gewoonten tot de culinaire geneugten en de typische fauna van de stad – alles komt aan bod. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan vandaag nog en laat je op 1 en 2 juli verrassen door wat de grootste stad van de Schijf te bieden heeft.

Programma
Het programma begint vaste vormen aan te nemen. Een greep uit de activiteiten die je kunt verwachten:
- Een introductie tot de stadsecologie van Ankh-Meurbork
- Inburgeringstest (hoe goed ken jij de stad?)
- Een introductie tot de sociologische opbouw van de stad
- Creatief: vervals je eigen postzegel
- Spoedcursus: hoe overleef ik een echt Ankh-Meurborks bargevecht?
- En natuurlijk een speciale verrassing op de zaterdagavond

Tussendoor is er natuurlijk ruim tijd om (Discworld-)spelletjes te spelen, rond te neuzen in de Zwervende Winkel en natuurlijk uitgebreid met andere deelnemers te kletsen.

Tarieven
De tarieven voor deelname zijn 60 euro per persoon voor het hele weekend en 35 euro voor een dagticket.
Let op! Per 1 mei 2017 gaan de tarieven omhoog. Vanaf die datum kost een weekendticket 70 euro en een dagticket 40 euro. Ga nu naar www.dutchdwcon.nl en meld je snel aan voordat de prijzen omhoog gaan.

Hotel
De conventie wordt gehouden in Hotel Carlton President in Utrecht (zie ook www.carlton.nl/president). Speciaal voor deelnemers aan Cabbagecon geldt er in het conventieweekend een gereduceerd kamertarief. Het tarief voor een eenpersoonskamer is 80 euro per nacht. voor een tweepersoonskamer is dit 95 euro per nacht. Prijzen zijn inclusief ontbijt, exclusief toeristenbelasting.
Je kunt je kamer rechtstreeks per email bij het hotel reserveren via info@president.carlton.nl onder vermelding van Cabbagecon 4. Bij telefonisch reserveren (via +31 (0)30 2414182) moet je vragen naar de afdeling Zaalreserveringen en refereren naar stichting Dutchdwcon. Het speciale tarief is ook geldig voor de nachten rond de conventie, dus als je nog een paar dagen in de omgeving wilt rondkijken, kan dat tegen dezelfde prijs.

Voor wie liever niet in het hotel zelf wil overnachten, zijn er in en rond Utrecht meerdere (goedkopere) alternatieven te vinden. Vanuit het centrum van Utrecht is het conventiehotel gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Voor een lijst van hostels in Utrecht, klik hier. De lijst is ook te vinden op www.dutchdwcon.nl.

Nederlands