Kleine Kolenkrant - juni 2016

Welkom bij een nieuwe editie van de Kleine Kolenkrant, de enige echte nieuwsbrief van de Nederlandse Schijfwereldconventie. De vierde Cabbagecon ligt nog ruim een jaar in de toekomst, maar achter de schermen wordt al hard gewerkt om een mooi en gevarieerd programma samen te stellen. De leden van de kolencommissie hebben regelmatig contact met de mensen van het Gilde van Kooplieden in Ankh-Meurbork om te praten over de verschillende facetten van de grootste stad op de Schijf. Onze Ankh-Meurborkse vrienden zouden het liefst alle aspecten van hun stad aan bod laten komen, van de grootse monumenten en de kleurrijke inwoners tot de onmiskenbare st… geuren.
Natuurlijk willen wij zo veel mogelijk van deze aspecten terug laten komen tijdens de conventie. Houd de nieuwsbrief en de website www.dutchdwcon.nl in de gaten om te zien hoe we dat gaan doen.

Waar en wanneer
De vierde editie van Cabbagecon wordt gehouden op 1 en 2 juli 2017 in Hotel Carlton President in Utrecht/Maarssen.
Kijk op www.dutchdwcon.nl voor alle details.

Oproep
Wat is een Schijfwereldconventie zonder de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten? Ook deze keer geven we graag de ruimte aan iedereen die dat wil om zichzelf te laten zien met een kort toneelstuk, lied, gedicht of andersoortige act. Uiteraard alles in toepasselijk kostuum. Wil je graag een plekje op ons open podium? Laat het ons weten via info@dutchdwcon.nl en wij zorgen ervoor dat je gezien wordt!

Bericht van CMOT Dibbler
“Gegroet, Kool-eters! Dit is een bericht van de beste en bekendste verkoper van vleesgerelateerde producten op de Schijf. In die hoedanigheid laat ik iedereen op Rondwereld graag kennismaken met typisch Ankh-Meurborkse heerlijkheden, zoals de vleespastei (met echte stukjes beest erin) en rat-op-een-stokje – geheel naar eigen recept. Allemaal heerlijk bij de kool, natuurlijk.
Namens het Gilde van Kooplieden breng ik graag de culinaire kant van de Grote Wahoenie over het voetlicht op Rondwereld. De mensen van het Gilde hebben me hier nog niet voor gevraagd, maar dat kan alleen maar een kwestie van tijd zijn. Ze hebben het nu waarschijnlijk gewoon te druk met andere zaken – allemaal leuke activiteiten aan het regelen, natuurlijk – en komen vanzelf wel een keer aan de catering toe. Ze zullen alleen maar blij zijn dat ik hun verzoek alvast voor ben.
Door het voorziene verzoek van het Gilde heb ik helaas wel een dilemma. Ik kan mijn eigen zaken in Ankh-Meurbork tenslotte niet te lang in de steek laten. Je weet nooit wat er allemaal gebeurt en wat voor zakelijke kansen ik dan mis zou kunnen lopen! Daarom ben ik, CMOT Dibbler, meestal te vinden buiten de poorten van het Patriciërspaleis in Ankh-Meurbork, op zoek naar een betrouwbare assistent. Iemand die mijn zaken kan waarnemen op Cabbagecon4 – een uurtje per dag is al genoeg.
Ben jij die gedreven verkoper (m/v) die alles kan verkopen, net als mijn eigen bescheiden persoontje? Vind je het leuk om tijdens Cabbagecon te fungeren als vertegenwoordiger van ’s Schijfs bekendste verkoper-van-wat-dan-ook? Stuur mij je sollicitatie via info@dutchdwcon.nl en wie weet doen wij straks zaken!

Dutch