Kleine Kolenkrant juli 2015

Cabbagecon 3
De derde editie van Cabbagecon is alweer een tijdje afgelopen. De rust in Berg en Dal is weergekeerd, de stofwolken zijn opgetrokken en alle deelnemers hebben even de tijd gehad om weer op adem te komen. Hoog tijd om terug én vooruit te blikken.

Cabbagecon 3 was zonder twijfel een succes te noemen. Met een deelnemersaantal van rond de 30 personen was het niet de grootste Schijfwereldconventie ter wereld, maar het was wel een heel gezellige en overzichtelijke conventie. Alle deelnemers leefden zich in het thema Moordenaarsgilde in, met passende kostuums (veel zwart, natuurlijk) en een heleboel enthousiasme. Aan het begin van de conventie was iedereen ingedeeld in een van de vier vertegenwoordigde ‘Huizen’, waarna de rest van het weekend in het teken stond van een heuse Huizencompetitie. Elk Huis probeerde zo veel mogelijk punten te scoren met een reeks spellen en zo de concurrentie achter zich te laten. En ondanks het moorddadige thema heeft uiteindelijk iedereen het weekend overleefd. Een meer uitgebreid verslag komt in het Jaarboek, waarover je verderop in de nieuwsbrief meer leest.

Dank!
Onze hartelijke dank gaat uit naar iedereen die heeft meegeholpen om Cabbagecon 3 tot een succes te maken. Niet in de laatste plaats aan Ruurd en Mieke Groot, die als altijd bereid waren om een kijkje achter de schermen van de Nederlandse publicaties van Schijfwereld te geven. Ook veel dank aan ‘Commander Vimes’ Johan, die niet alleen een goedbezochte workshop zwaardvechten gaf, maar ook gedurende het hele weekend prominent aanwezig was. En natuurlijk heel veel dank aan iedereen die de moeite heeft genomen om naar Berg en Dal te komen om aan de conventie deel te nemen. Zonder jullie was het maar een saaie boel geweest.

Jaarboek
Bij een oriëntatieweekend van een prestigieus gilde hoort natuurlijk ook een passend aandenken. Wij zullen dan ook een Jaarboek uitgeven met verhalen, verslagen en foto’s van het weekend. Heb jij tijdens Cabbagecon ook foto’s gemaakt die je graag met de andere deelnemers wilt delen? Of wil je iedereen laten meegenieten van jouw Cabbagecon-ervaringen? Neem even contact met ons op via Facebook en wij zorgen ervoor dat ook je bijdrage wordt opgenomen in het Jaarboek.

Cabbagecon 4
Een succesvolle conventie smaakt altijd naar meer. Dat is ook deze keer weer gebleken, want al voor het einde van Cabbagecon 3 werd al besloten dat er een Cabbagecon 4 moet komen. Hoe een en ander eruit gaat zien, is nog niet bekend, maar we weten al wel dat de vierde editie van de Nederlandse Schijfwereldconventie in 2017 weer een mooi feest wordt voor alle liefhebbers van Sir Terry Pratchett en zijn creaties.
Wil je op de hoogte gehouden worden? Dan hoef je niets te doen. Blijf lid van de nieuwsbrief en wij houden je automatisch op de hoogte van alle ontwikkelingen.
We zien je graag weer op Cabbagecon 4!

Nederlands